Onze leersoorten uitgelegd

 

Collectie: Vintage

Voor onze Vintage serie gebruiken we hoge kwaliteit volnerf rundsleer. Dit is een dikkere leersoort met “open structuur”. Dit betekent dat littekens en oneffenheden in de huid zichtbaar zijn.

Daarnaast is dit leer, afhankelijk van de kleur, ook krasgevoeliger en zal met name de cognac kleur vaak afwijken/wisselen  omdat dit de moeilijkste kleur is om te looien. Elke levering heeft een andere kleur cognac waarbij niet op voorhand te voorspellen is of dit donker of licht zal zijn.

 

Deze serie is geschikt om met Leatherbalm te behandelen.

 

De artikelen die in de vintage lijn zitten zijn:

Simply Small, Lovely Large, Pretty Pocket, Beautiful Backpack, Cute Catch, Name It (actie instagram), Speen Etui, Stroller Straps, Leren Speenkoord

Collectie: Beloved

Voor onze Beloved serie gebruiken we een soft nappaleer. Dit is een wat dunnere leersoort, nog steeds van zeer goede kwaliteit, welke op kleur gelooid is en vervolgens van een coating voorzien. Hierdoor is de kleur keer op keer vrijwel gelijk en zijn oneffenheden en littekens in het leer onzichtbaar.

 

Deze serie is geschikt om met Leatherbalm te behandelen.

 

De artikelen die in de beloved lijn zitten zijn:

Beloved Blaze, Beloved Bliss, Beloved Backpack, Beloved speenetui, Beloved Straps, Beloved Speenkoord

 

Collectie Wild Ones (Coming Soon):

Voor onze Wild Ones serie gebruiken we hoge kwaliteit volnerf rundsleer. Dit is een dikkere leersoort met “open structuur”. Dit betekent dat littekens en oneffenheden in de huid zichtbaar zijn. Het leer is bij deze serie gecombineerd met koevacht. Koevacht kan in kleur afwijken en ook littekens vertonen.

 

Deze serie is geschikt om met Leatherbalm te behandelen, met uitzondering van de koevacht delen.

 

De artikelen die in de wild ones lijn zitten zijn:

Nog een verrassing!

Collectie: Dutch Hand-made

Voor onze Dutch Hand-made serie gebruiken we volnerf rundsleer met “open structuur”. Dit betekent dat littekens en oneffenheden in de huid zichtbaar zijn. Sommige artikelen worden gecombineerd met koevacht.

Daarnaast is dit leer, afhankelijk van de kleur, ook krasgevoeliger en zitten er in elke levering lichte kleurverschillen. Ook Koevacht is altijd anders en kan kleurverschillen en littekens vertonen.

De Dutch Hand-Made lijn is, de naam zegt het al, een Handgemaakt Nederlands product.

 

Deze serie is NIET geschikt om met Leatherbalm te behandelen.

 

De artikelen die in de Dutch Hand-made lijn zitten zijn:

Alle Luieretuis, Multi Speenkoord, Multi Speenkoord Croco